بسم الله الرحمن الرحیم

 

هرودوت پدر تاریخ است و درباره این مورخ چیزهای زیادی ممکن است شنیده باشید ، برخی وی را پدر دروغ میخوانند که البته سندیتی ندارد ، در اینجا میخواهیم به موردی اشاره کنیم که پیشتر تصور میشد هرودوت درباره آن دروغ گفته است لکن یافته های باستان شناسی نشان داد که گفته هرودوت درست بوده است :

بیرتولد زییوالد (Berthold Seewald) در مقاله در خود در نشریه Die Welt (جرمنی) می نویسد که این چگونه جنگجویانی بودند که مولفان زمان باستان راجع به آنها نوشته اند؟ باستانشناسان بطور متناوب قبرستان هایی با بقایای اجساد ن می یابند که یکجا با آنها سلاح شان دفن شده است. نشانه ها به دشت – و روانشناسی – منتهی میشوند.

هرودت پدر تاریخ» در زمان سفرهای خود راجع به دوشیزه گان آمازون شنیده بود که در شمال دریای سیاه به سر می بردند. آنها در آنجا، به گفته او، با سکیف های وحشی مواجه شدند که به زبان آنها Oiorpata نامیده میشدند که میتوان قاتلان مردان» ترجمه کرد. دوشیزه گان آمازون، با تصرف نمودن کشتی و کشتن همه عمله آن بلافاصله ثابت می ساختند که این لقب برحق است.

مدت زمان طولانی مورخین زمان باستان این را فقط افسانه هایی — بی آزار، اگرچه خشن و قصه های ناشایستی راجع به ن قاتل مردان می خواندند. مردان این داستان ها را با همدیگر هنگام محافل شهوترانی گروهی شریک می ساختند. در عین حال، به قول هرودت، آنها در داستان های شان بخش های قابل توجه عاشقانه می افزودند. به دلیلی که معمولاً دوشیزه گان آمازون، هنگام خلوت دوگانه یا سه گانه، به سکیف ها عشق ورزیدن پیشنهاد میکردند. در نتیجه آنها سکیف ها را به رفتن یکجایی با آنها به سرزمین در شمال جهیل میتوی که یونانیان قدیم دریای آزوف [ بخش شمالی دریای سیاه ] را به این نام یاد میکردند، متقاعد ساختند. در آنجا آنها عادات شان را حفظ کردند، یکجا با مردان یا به تنهایی با سواری اسپ به شکار و جنگ می رفتند و همچنان مانند مردان لباس می پوشیدند».

ولی معلوم شد که دوشیزه گان آمازون ثمره تخیل کسی نیست. هارالد هاآرمان (Harald Haarmann)  زبانشنای مشهور در سراسر جهان در کتاب نو خود تحت عنوان فرهنگ های فراموش شده تاریخ جهانی» (Vergessene Kulturen der Weltgeschichte) در باره جستجوی ملت مرموز معلومات داده است. در نتیجه او دوشیزه گان آمازون را در بین کوچی های دشت های پانتی در شمال بحیره سیاه، یافته است. در آنجا، جای که در قرن V قبل از میلاد کوچی های ایرانی-سرمات به سر می بردند، باستانشناسان واقعاً هم قربستان های ن با سلاح یافته اند.

اینکه، ن را با سلاح واقعی جنگی به خاک می سپردند، استخوان ها و جمجمه های صدمه دیده در بسیاری اسکلیت ها ثابت می سازد. هاآرمان نتیجه گیری میکند: چنین مقبره های ن با سلاح برای قبرهای کوچیان در دشت های پانتی مشخص اند». چنین مقبره های تپه یی در دشت در اراضی وسیع از سرحد چین معاصر تا مجارستان وجود دارند.

به نقل از اسپونتینک افغانستان [ af.sputniknews ]

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها